I love it here!

Amerikai Egyesült Államok:A legkedveltebb úti cél

Csapatszellem, Prom, Graduation, Sport félév, teljes tanév 15

Orinetációs tábor

 

Az Egyesült Államokba utazók számára az into egy ötnapos New York-i tábort szervez kiutazáskor! Az országba érkezéskor részt vehetsz egy nemzetközi táborban, ahol a többi országból érkező  into-s cserediákkal tölthetsz öt napot. Sok városnézéssel, szórakoztató programokkal gondoskodunk róla, hogy már a megérkezésed is felejthetetlen legyen. A táborban való részvétel nem kötelező, de remek nyitánya lehet a tanévprogramodnak!

 

Az ország

Az USA még mindig a legkedveltebb célországok közé tartozik a külföldön tanulni vágyók számára. Ennek az országnak a sokoldalúsága a résztvevőkből is különböző amerikaiakat formál az ide látogató diákjainkból. Egyesekre a Dél erős tradíciói, másokra a Nyugat úttörő szelleme, illetve megint másokra a természetközeliség érzése hat majd meghatározóan például a Sziklás-hegység környékén. Az Államok már-már beláthatatlan kiterjedésű vidékeinek végtelen távlatai és a népes települések lázas nyugtalansága hihetetlen izgalmas élményt jelent az európai életstílushoz szokottak számára.

Az amerikai programra jelentkezőket az Egyesült Államok egész területén várják az önkéntes fogadó családok. Hogy melyik államba kerülsz, az attól függ, hogy a jelentkezési anyagod alapján hol találják meg Neked a legmegfelelőbb családot. 

Középiskola Amerikában

Ismerd meg az amerikai High School szellemiségét és tölts az Egyesült Államokban egy tanévet. A középiskolák az alaptantárgyakon kívül számos egyéb lehetőséget is kínálnak a diákjaik számára. Olyan tantárgyakat vehetsz fel az Államokban, amikre itthon nincs lehetőséged, hisz a 'Szabadság Hazájában' mindenki tehetségének és érdeklődésének megfelelően bontakozhat ki. Az amerikai középiskolák híresek a széles körű sportolási, zenei, illetve egyéb szabadidős programokat kínáló lehetőségekről.

Egy tipikus nap a High Schoolban

Reggel vagy busszal vagy autóval visznek el téged az iskolába. Az iskolai órák szokásosan 7-8 óra körül kezdődnek és a 3. és 4. óra után szokott lenni a „Lunch Break” vagy ebédidő, ami hosszabb, mint Magyarországon. Az iskolai menza az amerikai iskolákban általában olcsó, nagy adagokat kaptok és olyasmi, amit szívesen eszel. Az órák rendszerint 15 óra körül érnek véget. Ekkor az iskolabuszok készen állnak arra, hogy hazavigyenek. Hétfőtől péntekig ugyanazokon az órákon veszel részt naponta. A megfelelő órák kiválasztásának így nagy jelentősége van a következő 9-10 hónap szempontjából.

A legtöbb esetben egy pár nappal a megérkezésedet követően kezdődik az iskola (augusztusban vagy szeptemberben / januárban vagy februárban) és tanév esetén májusban vagy júniusban ér véget. A pontos időtartamát a tanévnek mindig egyénileg határozza meg egy amerikai középiskola. Minden diák tud iskolai tanácsadóhoz fordulni a tanévben, akinek a szerepe a tanév kezdetekor szokott jelentős lenni. Ő az iskola egyik tanára közül szokott kikerülni. Ez a tanár tud segíti a cserediáknak a tantárgyak helyes kiválasztásában, ha szükséges. A tantárgyválaszték általában sokkal gazdagabb Amerikában és egyes iskolákban akár 100 különböző tárgy közül is lehet választani. Emellett a kötelező tárgyakon belül is (pl.: amerikai történelem, angol, állampolgári ismeretek) vannak választási lehetőségek, amit érdeklődés szerint lehet megtenni.

A cserediákok számára viszont egyes tárgyak nem elérhetőek, mint például francia vagy latin nyelv. A sport tárgyak a legtöbb iskolában szezonálisak és megkülönböztetnek ’benti’ és ’kinti’ sportokat. Sok iskolában ezért specifikus sporttárgyak helyett a diákok a szezonnak megfelelő sportokban vehetnek részt egy terminuson keresztül. A félév vagy trimeszter végén pedig a diákok megkapják a ’report card’-ot az órákon szerzett teljesítményükkel.

Sport és Szabadidő

Egy amerikai iskolában szoktak lenni iskolán kívüli tevékenységek is, amit a diákoknak nem kötelező felvenniük. Ezek a foglalkozások általában 17-18 körül érnek véget. A cserediák év alatt ilyen alkalom lehet játszani egy zenekarban, fotózni, színházi- vagy extra irodalmi órákra járni, illetve különféle sportokat felvenni, mint az amerikai foci, kosárlabda, atlétika, ’cheerleading’. Részt venni ilyen csoportos tevékenységeken nagyon nagy élmény annak, aki új dolgokkal és emberekkel szeretne megismerkedni, ezért ajánljuk, hogy sok ilyen lehetőséggel élj a kint töltött idő alatt.
Ez a módja annak, hogy az iskolai életben aktívan részt vegyél, illetve akár más iskolákkal folytatott sportversenyeken is szerepelhess. Arra is van példa, hogy a diákjaink színpadon játszanak az iskola színtársulatával. Fontos esemény még az amerikai iskolák életében a ’Prom’ vagy diákbál, amiből a mi cserediákjaink sem maradhatnak ki.

, I'm Bali. How can I help you?

Do you have any questions about this program? Please don't hesitate to contact me.

Bali Brigitta

Bali Brigitta
Ügyvezető

Call me
E-mail me

Árak

Az ár tartalmazza
 • Személyes beszélgetés és interjú egy előre egyeztetett időpontban 
 • Előkészítő irodalom avagy Newslink, az into információs újságja, diák, valamint szülői kézikönyv 
 • Kétnapos kötelező előkészítő hétvége augusztus/szeptemberi induulásoknál minden résztvevő számára Balatonnál
 • A vízumhoz szükséges dokumentumok beszerzése, tanácsadás 
 • 5 napos előkészítő tábor New Yorkban az augusztusban induló diákok részére
 • Az oda- és a visszaút költségei repülővel
 • Elhelyezés egy gondosan kiválasztott vendéglátó családban 
 • Részvétel biztosítása a tanítási órákon egy középiskolában 
 • Eligazítás megérkezés után a célországban 
 • Hasonló útirány vagy célállomás esetén együtt utazás vagy kiscsoportos utazás 
 • into póló 
 • A tanuló folyamatos figyelemmel kísérése Magyarországon ill. a vendéglátó országban 
 • Az into oklevél a program elvégzéséről 
 • Returnee találkozó Magyarországon 
 • Ha valamely szolgáltatásunkat nem vette igénybe pl. idő előtti hazautazás miatt, annak költségei nem téríthetőek vissza.
Az ár nem tartalmazza
 • Zsebpénz (kb. havi 200-300 amerikai dollár)
 • Vízum és hozzátartozó költségek (vízumigénylés díja: 160 amerikai dollár)
 • Iskolai egyenruha, könyvek, iskolai büfében vásárolt ételek, italok, osztálypénz 
 • A célországban fakultatív kirándulások, programok költségei 
 • Biztosítás (250 000 Ft tanév esetén, féléves program esetén: 160 000 Ft)
 • A repülőjegy terven kívüli áthelyezése saját kezdeményezésre, illetve egyéb reptéri szolgáltatások díja
Határidők
 • 2017. október 1. Jelentkezési határidő a 2018. januárban induló féléves programra
 • 2018. március 31. Jelentkezési határidő a 2018-19-es tanévre
 • 2018. október 1. Jelentkezési határidő a 2019. januárban induló iskolai félévre

Orientációs tábor

Tábor az amerikai középiskolai programban résztvevő diákjaink részére (augusztusi indulás esetén)

Az USA programon résztvevők egy ötnapos egy New York-i táborral kezdhetik a kinttartózkodásukat. Ez alatt az idő alatt szemináriumokhoz, városnéző túrákhoz, szabadidős tevékenységekhez csatlakozhattok, és természetesen vásárlásra is jut majd idő. Ellátogatunk a Szabadságszoborhoz, a Central Parkba és a legendás Times Square-re is. A Central Parkhoz közeli szálláson helyezünk el benneteket a többi diákkal együtt, majd innen utaztok tovább a fogadó családokhoz.

A táborban a többi európai into-s országokból érkező diák is részt vesz, így találkozhatsz német, cseh, dán, svájci, holland cserediákokkal is. A New York-i tábor során a cél nemcsak az, hogy jól érezzétek magatokat, hanem hogy hasznos információkkal és tippekkel könnyítsük meg a beilleszkedéseteket az új környezetbe. Az into csapata a nap 24 órájában mellettetek áll és segít nektek. Tölts el velünk öt izgalmas, hasznos és felejthetetlen napot New Yorkban!

Te döntöd el, hogy szeretnél-e részese lenni a New York-i tábornak, a részvétel nem kötelező! De ha velünk tartasz, akkor garantáltan jól fogod érezni magad!

Élménybeszámolók