Anglia: A szigetország

Fish&Chips, rugby, London, emeletes busz

 

BREXIT: Fontos változások az Egyesült Királyságban!

A programárakban és a program terjedelmében előre nem látott változások történtek a Brexit miatt. Erre az esetre az into Magyarország felkészült és opcionáli megoldásokat tudunk nyújtani.

 

Anglia történelme a korai időkbe nyúlik vissza, így korán megkezdődött a sziget benépesülése keltákkal, rómaiakkal, normannokkal és az angolszászokkal. Mélyen gyökerező hagyományai teszik a szigetországot vonzóvá az odalátogatók számára. A jól megalapozott kulturális háttérrel összhangban Anglia az új zenei trendek éllovasává és a legmodernebb divat előfutárává válhatott.

Területválasztási lehetőség

Az angliai félévben részt vevő diákoknak van lehetőségük arra, hogy megjelöljék melyik térségbe szeretnének kerülni. Garanciát nem tudunk adni arra, hogy sikeres lesz a kívánságod, de figyelembe tudjuk venni a kérésed. A térképen megjelölt területek közül lehet kiválasztani a Neked legszimpatikusabbat. 

Az emberek

Az angolok rezzenéstelen arccal képesek szórakoztató társasága lenni a más kultúrából érkezettek számára is. Ez volna az egyik jellemző arculata a jól ismert angol humornak. Nevezetessé vált módja az itt élők tréfáinak a mindennapokban is jelen van, és nem bánják, ha a társalgásnak ehhez a sajátos formájához mások is csatlakoznak. A főzés tudományában való jártasságukat időnként a szemükre vetik, de valójában igazi mesterei annak, ami nem csoda, hisz irígylésre méltóan eleven hangulata van egy igazi angol pub-nak, ahol mindig van meleg étel például: fish and chips, beans on toast, angol pie vagy cornish pasties.

A fogadó család

A vendéglátó családjaink London kivételével országszerte  vannak, főleg kisebb városokban, mint például Haverhillben, Chester-ben, Tonbridge-ban, Bristolban, Salisbury-ben vagy Maidstone-ban. Így az ország számos pontján van lehetősége a diákoknak a kulturális és nyelvi élményszerzésre. Az itteni családok is készek arra, hogy bemutassák sajátos életmódjukat az érdeklődő diákoknak. Az angol programjainkban résztvevő diákoknak is van lehetőségük a sportra, csatlakozhatnak iskolai klubokhoz, iskolai és iskolán kívüli programokon vehetnek részt. 

Az iskola Angliában

Angliában a tanév három egységből vagy term-ből áll. A tanítás rendszerint szeptemberben kezdődik. A Sixth Form College a középiskola utolsó évet jelenti, és ide olyan tanulók járnak, akik már kiválasztották az egyetemi szakirányukat. Ennek megfelelően itt az életkor 16 – 18 év. Az angol program esetén van lehetőség 18 éven felüli, esetleg már érettségizett diákoknak is jelentkezni középiskolai programba, mivel néhány ottani iskola erre is biztosít lehetőséget az angol nyelvet gyakorolni vágyóknak. Átlagosan 3-4 tárgyat választhatnak a Sixth Form diákjai. Az angol diákoknak először a GCSE (General Certificate of Secondary Education) vizsgát kell letenniük 16 éves korukban. A 11. osztályosok az AS vizsgákat teszik le, majd a 12-esek az A-level-t (más néven Advanced level), mely körülbelül egy itteni érettséginek felel meg. Az oktatás 8:30-tól átlagosan 16 óráig tart. 

Sport és szabadidő

Az angliai programban résztvevő diákoknak év közben is szervez szabadon választható utazásokat az into Skóciába és Írországba, így van lehetőséged eljutni az ősz folyamán pl. Edinburgh-be, tavasszal Dublinba vagy a nyár közeledtével egy vidéki angliai kirándulásra.  

Sportolási lehetőséget az iskolán kívüli számos klubban találhatsz. A diákok szabadidejükben együtt járnak sportolni vagy kirándulni. Jó tudni: Az angol program végén kötelező az iskolai vizsgákat letenni. Az utolsó iskolai vizsgát követő szpmbati napon van a hazautazás.  

 

Szeretnéd letenni a nemzetközileg elismert érettségi vizsgát (IB vizsga) Angliában? Amennyiben két tanévet töltesz egy angol iskolában a második év végén leteheted a nemzetközileg elismert IB vizsgát. Az első tanév végén hazajöhetsz a nyári szünetre, majd a második tanév kezdetére visszamész a fogadó családodhoz és folyatod az iskolát szeptembertől

VÁROSVÁLASZTÁS

A classic programmal ellentétben (mely keretein belül bárhová kerülhetsz) ebben a programban garntáltan az áltakad választott városban helyezünk el: Tunbridge Wells, Edinburgh, Salisbury, vagy Chester. A történelmi városválasztás feláras.

ANGLIA BENTLAKÁSOS ISKOLA Az általad választott bentlakásos középiskolába kerülsz beiratásra, a program ára a tanácsadási djból és a tandíjból áll, mely az adott iskolától függ. Ez a program lehetoséget biztosít számodra, melyek a jövobeli szakmai pályafutásod vagy egyetemi tanulmányaid szempontjából lényegesek. A kurzusok tudatosan gyakorlatorientáltak.

KOMBI PROGRAM

1 félév Angliában és 1 félév Írországban.

A vadonatúj Combi programunk egy remek lehetőséget biztosít arra, hogy egyszerre két ország kultúráját ismerhessük meg egyetlen tanév alatt. Iskolaévedet Angliában fogod elkezdeni, melynek első féléve karácsonykor ér véget. Az ünnepet az angliai fogadócsaládnál fogod tölteni. Ezt követően az új évet már az ír családdal fogod tölteni, hiszen Írországban, Eire-ben kezded meg második félévedet. Ismételten új felfedezni valókkal, ötletekkel és iskolai rendszerekkel találkozol majd. Ez által nem csak az angol nyelv különböző változatait ismerheted meg, de képességeid sokoldalúságát is létrehozhatod. Kihagyhatatlan lehetőség! Az Into iroda Eire-ben elintézi az Egyesült királyságból az Eire-be való utazással kapcsolatos teendőket. Elképesztő lehetőség egy ilyen csere. Készen állsz rá?

, Brigitta vagyok. Miben segíthetek?

Kérdésed van a programról? Kérlek ne habozz kapcsolatba lépni velem.

Bali Brigitta

Bali Brigitta
Ügyvezető

Hívj
+36 30 758 4047

Küldj e-mailt
brigitta@intohungary.com

Iskolaválasztás

Iskolaválasztási lehetőség Angliában az into-val

Legújabb programunkban lehetőséged van az érdeklődésednek legjobban megfelelő iskola kiválasztására. Fontos tudni, hogy az angol diákok kevesebb tantárgyat tanulnak, de azokat sokkal magasabb színvonalon és nagyobb részletességgel, mint nálunk.

A diákok már 16 éves korukban kitalálják, hogy melyik tantárgyakkal szeretnének később foglalkozni. A honlapon találsz egy interaktív iskolaválasztási oldalt. Az egyes iskolák címerére kattintva megtalálsz minden olyan információt az iskoláról, ami fontos lehet a döntésed meghozatalában.

Az iskola kiválasztásához kattints az iskola logójára, töltsd le az PDF anyagot és megnézheted az iskola által kínált kurzusokat. 

College 16+

EGYEDÜLÁLLÓ ISKOLATÍPUS

Az into-College16+ iskolai rendszere abszolút áttörésként tekinthető az oktatási programok tekintetében. Ez egy egyedülálló iskolai forma, melyet eddig csak Angliában ajánlanak. A minimális életkor 16 év, de azok a diákok is járhatnak ide 22 éves korukig, akik itt érettségiztek. Ez tehát egy óriási lehetőség fi atal érettségizőknek is, akik az egyetemi tanulmányaik vagy képzésük előtt tudásukat bővíteni és elmélyíteni szeretnék azokban a szakokban, melyek iránt valóban érdeklődnek.

GYAKORLATORIENTÁLT KURZUSOK

A College16+ lehetőséget biztosít számodra, hogy kipróbálj olyan szakterületeket, melyek a
jövőbeni szakmai pályafutásod vagy egyetemi tanulmányaid szempontjából lényegesek. Mivel a kurzusok tudatosan gyakorlatorientáltak, fontos szerepet játszik egyúttal a csoportmunka is. A tanulók létszáma korlátozott, tanfolyamonként 20-20 fő. A tanárok szakterületük legjobban képzett oktatói közé tartoznak.

ÉRTÉKELÉS

A szó eredeti értelmében vett vizsgák nincsenek. Ezzel szemben a tanárok minden kurzuson végzett munkát értékelnek. Ezen iskolai forma választása, és az itt történő tanulás nem csak egyedülálló lehetőség az önismeretre, arra, hogy te valójában mit szeretnél, hanem arra is, hogy te azt meg is tudd valósítani.

TANTÁRGYVÁLASZTÉK

Egy College 16+ típusú iskolába való jelentkezéshez szükséges tantárgyakat már weboldalunkon keresztül kiválaszthatod. Természetesen közvetlenül az irodánkkal is megbeszélheted a választásodat. Az angliai irodánk kikeresi számodra azt az iskolát, amely a te kívánt tantárgyaid kombinációját kínálják. Emellett benyomást szerezhetsz a különböző területeken kínált számos kurzusról is. Te magad választhatsz és ezáltal a saját érdeklődésedet és tehetségedet tovább tudod fejleszteni.

Árak

Ha szeretnél jelentkezni, de úgy érzed, hogy már lecsúsztál a jelentkezésről, akkor is nyugodtan keress meg bennünket, mert esélyed van rá, hogy lesz még helyünk a számodra!

Az ár tartalmazza
 • • Személyes beszélgetés és interjú egy előre egyeztetett időpontban 
  • Előkészítő irodalom avagy Newslink, az into információs újságja, diák, valamint szülői kézikönyv 
  • Kétnapos kötelező előkészítő hétvége minden résztvevő számára Balatonnál (augusztusi indulásnál)
  • folyamatos tanácsadás
  • 4 napos előkészítő tábor Londonban az augusztusban induló diákok részére
  • Az oda- és a visszaút költségei
  • Elhelyezés egy gondosan kiválasztott vendéglátó családban 
  • Részvétel biztosítása a tanítási órákon egy középiskolában 
  • Eligazítás megérkezés után a célországban 
  • Hasonló útirány vagy célállomás esetén együtt utazás vagy kiscsoportos utazás 
  • into póló 
  • A tanuló folyamatos figyelemmel kísérése Magyarországon ill. a vendéglátó országban 
  • Az into oklevél a program elvégzéséről 
  • Returnee találkozó Magyarországon 
  Ha valamely szolgáltatásunkat nem vette igénybe pl. idő előtti hazautazás miatt, annak költségei nem téríthetőek vissza. 
Az ár nem tartalmazza
 • Mit nem tartalmaz az ár?

  • Zsebpénz (kb. havi 300 angol font)
  • Iskolai egyenruha, könyvek, havi buszbérlet, iskolai büfében vásárolt ételek, italok, osztálypénz 
  • A célországban fakultatív kirándulások, programok költségei 
  • A repülőjegy terven kívüli áthelyezése saját kezdeményezésre, illetve egyéb reptéri szolgáltatások díja

Határidők
 • 2022. május 31 jelentkezési határidő a 2022. szeptemberben induló programra
 • 2022. október 1. jelentkezési határidő a 2023. januárban induló féléves programra

Orientációs tábor

Az angliai programon résztvevő diákjaink egy négy napos londoni táborral kezdhetik kinttartózkodásukat. Londonban rengeteg látnivaló vár Rád! Kirándulásokon, városnéző túrákon, helyi eseményeken keresztül ismerkedhetsz meg a fogadó országod fővárosával. Rövid szemináriumokra és természetesen vásárlásra is lesz majd időd.

Szeretnéd látni sok világhírű színész, énekes, híres költő és politikus életnagyságú viaszfiguráját? A program keretében ellátogathatsz Madame Tussauds híres panoptikumába és megtekintheted a Trocadero-t és a Covent Garden-t. A Soho és a nevezetes Portobello Road sem marad ki a programból. Továbbá része a fővárosban rendezendő körútnak a Buckingham Palace, a London Eye, a Tate Modern, a Big Ben, a Picadilly Circus, a Tower Bridge, a London Dungeon, illetve a híres Downing Street 10-es számú épülete! Sorolni is sok! A nyüzsgő angol világváros rengeteg felejthetetlen látnivalót kínál Neked. Ígérjük, hogy olyat is fogsz majd látni, ahol eddig még nem voltál de ez legyen meglepetés!

Az londoni tábor az augusztus végén induló diákokra érvényes. Magyarországról egyenesen Londonba utaztok, ahol az into-s táborvezetők várnak Benneteket a repülőtéren és visznek a tábor helyszínére.  Három éjszakát Bayswater kerületében töltötök majd el, ami a város központi negyedében van. A negyedik napon a Viktória pályaudvarra kísérnek Benneteket és felraknak a fogadó családhoz induló buszra.

A londoni táborban részt vesznek a többi európia into-s országból érkezõ diákok is, így nem csak magyarokkal, de más európai országokból érkezõ diákokkal is megismerkedhettek.

Igyekezni fogunk hasznos információkkal és tippekkel megkönnyíteni a beilleszkedést az új kultúrába. Az into csapata 24 órán keresztül veletek lesz, hogy segítsen nektek.

A londoni tábor egy informatív, szórakoztató és hasznos programkezdés, amit az angliai program ára is tartalmaz.

PROGRAM (a program változhat az időjárástól, létszámtól és az épp aktuális helyi eseményektől függően):

1. nap: Megérkezés, rövid orientáció, hajókázás a Temzén Westminstertől a Tower Bridge-ig és vissza, séta a Temze partján, Big Ben stb.

2. nap: Orientáció, 3 órás buszos városnézés, Szent Pál Székesegyház, Buckingham palota, vásárlás a Covent Garden-ben és az Oxford Circuson, Kínai negyed, szabadidő

3. nap: Orientáció, London Eye, Tower Bridge, Madame Tussauds, múzeumok, piacok, szabadidő

4. nap: Reggeli, orientáció, egy kis szabadidő, továbbutazások

Filmek a londoni táborról:

 

Élménybeszámolók