Franciaország-Változatos táj és a gasztronómia hazája

Paris, croissant, riviéra,

Az emberek

A franciákról azt biztosan lehet tudni, hogy büszkén őrzik a nyelvi és népi hagyományaikat. Az önkéntes fogadó családok egyaránt nyitottak arra, hogy örömmel mutassák meg hagyományaikat, ugyanakkor megismerkedjenek a külföldi cserediákok tradíciójával is. Diákjaink beszámolóiból tudjuk, hogy a francia családok örömmel segítenek a nyelvtanulásban, illetve a tanév ideje alatt törekszenek arra, hogy gazdagodhasson az ott élők hagyományaival történő ismerkedés is.


A család

Franciaországnak szinte minden részén vannak fogadócsaládjaink. Nantes, Rennes, Lyon, Toulouse, Aix-Marseille, Dijon, Reims, Strasbourg, Bordeaux és Troyes környékén egyaránt. A diákjaink kiválasztásánál mindig a vendéglátó család az, aki választ. A francia fogadó családok önkéntes alapon fogadnak cserediákot. Több dolog miatt is kíváncsiak lehetnek Rád. Például szeretnék támogatni a tanévedet és nyelvtanulási céljaidat azzal, hogy a családjukba fogadnak, de az is lehet, hogy kulturális szempontból szeretnének megismerni és bemutatni magukat Neked. A franciák életében is fontos szerep jut a családi életnek. Az itt töltött idő alatt ugyanúgy, vagy talán még aktívabban kell kivenned a részed a mindennapokból, mint itthon.

Az iskola Franciaországban - Lycée

A középszintű iskolarendszerbe tartozik a colléges és a lycées. Franciaországban az állami oktatás magas színvonalú. A francia lycée-ben, ahova Te is járni fogsz (15-18 év), minden általános tantárgyat tanítanak. Kötelező tantárgyak 10. osztályban: francia, biológia, fizika, kémia, földrajz, matematika, történelem, rajz, angol és még egy idegen nyelv, végül testnevelés. 11. osztályban annyival egészül ki az oktatás, hogy 3 különböző témakörre specializálódnak a diákok érdeklődésüknek megfelelően: francia nyelv, -irodalom és idegennyelv, gazdasági és természettudományi tárgyak, matematika és természettudomány. A diákok természetesen a 11. osztályban is hallgatnak más tárgyakat a választott specifikus órákon kívül. A tanulóknak körülbelül 25 tanórájuk van hetente és házi feladatot is kapnak. A premiére befejeztével (16-17 év) a diákok a baccalauréat előkészítő szintjére (17-18 év) érnek, és a terminale, azaz a végzős évfolyam záróvizsgát tesz. Ha ez sikeres, akkor mehetnek tovább a felsőfokú diploma megszerzéséért. A nap általában 8 órakor kezdődik, és késő délutáni órákban ér véget. A lyukas órákon van alkalma a diákoknak a kapott házi feladatokat megoldani. Ebédet az iskola menzáján lehet kapni naponta. A tanév szeptemberben kezdődik és június közepéig vagy végéig tart iskolától függően. Iskolai szünet Karácsonykor, februárban és Húsvétkor van. Hasznos tud lenni a beilleszkedésnél, ha a jelentkező diák már legalább két éve gyakorolja a francia nyelvet.

CLASSIC PROGRAM

A CLASSIC PROGRAM keretén belül Franciaország bármely területére kerülhetsz elhelyezésre.

CLASSIC PLUS PROGRAM

A CLASSIC PLUS PROGRAM keretében több lehetőséged van válogatni. Választhatsz területet, pl. Dél-Franciaország, Mediterrán terület, vagy ha vidék helyett inkább a városi elhelyezést helyeznéd előnybe, vagy pedig ha a programod alatt szeretnél sporttal foglalkozni, vagy némely iskolában a tantárgyakat megválasztani. Franciaországban már elérhető a junior program is 12 éves kortól!

 

Brigit filmje az francia programról:

, Brigitta vagyok. Miben segíthetek?

Kérdésed van a programról? Kérlek ne habozz kapcsolatba lépni velem.

Bali Brigitta

Bali Brigitta
Ügyvezető

Hívj
+36 30 758 4047

Küldj e-mailt
brigitta@intohungary.com

Árak

Az ár tartalmazza
 • Személyes beszélgetés és interjú egy előre egyeztetett időpontban 
 • Előkészítő irodalom avagy Newslink, az into információs újságja, diák, valamint szülői kézikönyv 
 • Kétnapos kötelező előkészítő hétvége minden résztvevő számára Balatonnál
 • folyamatos tanácsadás
 • 4 napos előkészítő tábor Párizsban 
 • Az oda- és a visszaút költségei
 • Elhelyezés egy gondosan kiválasztott vendéglátó családban 
 • Részvétel biztosítása a tanítási órákon egy középiskolában 
 • Eligazítás megérkezés után a célországban 
 • Hasonló útirány vagy célállomás esetén együtt utazás vagy kiscsoportos utazás 
 • into póló 
 • A tanuló folyamatos figyelemmel kísérése Magyarországon ill. a vendéglátó országban 
 • Az into oklevél a program elvégzéséről 
 • Returnee találkozó Magyarországon 
 • Ha valamely szolgáltatásunkat nem vette igénybe pl. idő előtti hazautazás miatt, annak költségei nem téríthetőek vissza.
Az ár nem tartalmazza
 • Zsebpénz (kb. havi 200-250 EUR)
 • Iskolai egyenruha, könyvek, esetleges iskolabusz költségek, iskolai büfében vásárolt ételek, italok, osztálypénz 
 • A célországban fakultatív kirándulások, programok költségei 
 • Biztosítás (választható lehetőség; biztosítás költsége félév esetén: 140 000 Ft; biztosítás a teljes tanévre: 220 000 Ft; az Európai Biztosítási kártya kiváltása szükséges)
 • A repülőjegy terven kívüli áthelyezése saját kezdeményezésre, illetve egyéb reptéri szolgáltatások díja
Határidők
 • 2022. április 15. jelentkezési határidő a 2022-23-as tanévre
 • 2022 szeptember jelentkezési határidő a 2023. januárban induló féléves programra

Orientációs tábor

Tábor a francia középiskolai programban résztvevő diákjaink részére 

Az francia programon résztvevő diákok egy 4 napos párizsi táborral kezdhetik a kinttartózkodásukat. Ez idő alatt lehetőségetek lesz szemináriumokhoz, városnéző túrákhoz, szabadidős tevékenységekhez csatlakozni, és természetesen vásárlásra is jut majd idő.

Ellátogathattok a Champs Elysées-hez, a Le Louvre múzeuma, az Arc de Triomphe-hoz és az Eiffel-toronyhoz is. A tábor idején kényelmes szálláson kaptok helyet a többi országból érkező diákkal együtt, majd innen utaztok tovább a fogadó családokhoz repülővel vagy vonattal.

A táborban más országokból érkező diákok is részt vesznek, így találkozhatsz német, cseh, dán, svájci, holland cserediákokkal is. A párizsi tábor során a cél nemcsak az, hogy jól érezzétek magatokat, hanem hogy hasznos információkkal és tippekkel könnyítsük meg a beilleszkedéseteket az új környezetbe. A tábor munkatársai a nap 24 órájában mellettetek állnak és segítenek nektek, ha vannak még kérdéseitek. Tölts el négy izgalmas, hasznos és felejthetetlen napot Párizsban!

A részvétel nem kötelező, de ha szeretnél a részese lenni ennek az élménynek, akkor mi örömmel segítünk!

PROGRAM (a program változhat az időjárástól, létszámtól és az épp aktuális helyi eseményektől függően):

1. nap: Megérkezés, szállásfoglalás, párizsi városnézés, Eiffel-torony

2. nap: Orientáció, Louvre múzeum, Jardin des Tuileries, La Concorde Square, Champs Elysées

3. nap: Versailles, shoppingolás, Párizs centrumának megtekintése, vacsora egy francia étteremben St. Michel kerületében

4. nap: Notre Dame-i katedrális, ebéd, búcsúzás Párizstól, indulás a fogadó szüleidhez

A táborról készült filmet megnézheted itt: 

Élménybeszámolók