Skócia: A Loch Ness-i szörny nyomában

Hebridák, skótduda, kilt

BREXIT: Fontos változások következhetnek az Egyesült Királyságban!

A programárakban és a program terjedelmében előre nem látott változások történhetnek a Brexit miatt. Erre az esetre az into Magyarország felkészült és opcionáli megoldásokat tudunk nyújtani. Lásd: Dánia, Portugália fül. 

 

Az emberek

A skótok, az írekhez hasonlóan sokra tartják a barátságot és a családi hagyományok ápolását. Külföldi diákok fogadása náluk már csaknem tradíciónak számít. A skótok büszkék a népük képviselte tradíciókra és jellegzetes dialektusuk jól kihallhatóvá és figyelemreméltóvá teszi őket minden angol anyanyelvű, de még a külföldiek számára is. Olyan hírességek vallják bátran magukról hogy skótok, vagy ahogyan ők mondanák: ’Scots’, mint  Billy Connolly, Sean Connery és Ewan McGregor.

Középiskola Skóciában

Az skót iskolarendszer sokban határozottan eltér az angol középiskolák tanrendjétől, bár éppúgy ahogy a brit iskolákban, itt is nagy választék van a felvehető tantárgyakból. Az iskolaév akár az ír térségben itt is három trimeszterből áll. A tantárgyakat és a tantestület struktúráját tekintve kisebb eltérések lehetnek tartományonként az iskolák között. A középiskola első évfolyamat S1-nek (Secondary School 1) hívják, és a középiskolás cserediákok ebbe az iskolai szintbe szoktak bekerülni. A középiskola 15-16 éves diákjai általánosan 8 tárgyat hallgatnak kötelezően az iskolában, így angolt, matematikát, természettudományos tárgyakat (biológia, kémia, fizika) és társadalomismeretet (történelem, földrajz). A testnevelés órákon pedig heti két órában vesznek részt a diákok. A skót iskolákban is jellemző, hogy a tanulók egyenruhát viselnek. A fiúk egyenruhája általában ingből, nyakkendőből és zakóból (esetleg pulóverből) áll, a lányoknak szoknyát és blúzt kell viselniük egy iskolanap alkalmával. A skóciai programban résztvevő diákjainkat Edingurgh és környékén helyezzük el minden esetben! 

, Brigitta vagyok. Miben segíthetek?

Kérdésed van a programról? Kérlek ne habozz kapcsolatba lépni velem.

Bali Brigitta

Bali Brigitta
Ügyvezető

Hívj
+36 30 758 4047

Küldj e-mailt
brigitta@intohungary.com

Árak

Határidők
  • 2022. május 30. általános jelentkezési határidő

Élménybeszámolók