Spanyolország: A nap földje

szieszta, tapas, flamenco

Területválasztási lehetőség 

A spanyol középiskolai tanévet vagy félévet választó diákoknak is van lehetőségük arra, hogy  megjelöljék, melyik térségbe szeretnének kerülni. Választható területek: Madrid, Valencia, Alicante, Sevilla és Malaga. 

Az ország

"España es diferente" Spanyolország más - ezt tartja a mondás. Sok különböző kultúra lenyomatait találjuk meg Spanyolország építészetben, zenéjében, táncaiban, konyhaművészetében, szokásaiban és hagyományaiban, melyek egészen sajátos módon lettek igazán spanyollá. Ezeket a tradíciókat pedig a mai napig gondozzák és gyarapítják a spanyol ajkúak. Évente a világon sokakat érdekel az ország varázslatos légköre. A spanyol nyelv és annak fontossága pedig évről-évre nő és mára már a második leggyakrabban használt nyelv, így a diákok számára is egyre fontosabb, hogy elsajátítsák ennek a csodás nyelvnek a fordulatait.

Az emberek

A spanyol emberek nyitottak és barátságosak, ami nagy mértékben megkönnyíti a beilleszkedést az ott élők mindennapjaiba. A csodás spanyol időjárás is vonzóvá teszi az országot a meleget és az enyhe telet kedvelők számára. A spanyolok nagyon szeretik a társaságot és sok időt fordítanak arra, hogy együtt töltsék idejüket a családjukkal. Nem számít a kor, az emberek bárokban, az utcán és éttermekben jönnek össze, hogy barátaikkal vagy családtagjaikkal hosszam beszélgetve fogyasszanak az éttermekből sosem hiányzó kicsiny, de sokféle tapas tálakból. A napi életritmus másabb Spanyolországban, mint Európa északibb részein. Itt az esti órák a nap legfontosabb részei. A spanyolok ritkán étkeznek 9 óra előtt és a déli órákban mindig tartanak egy kis szünetet. Az ország nagy részén szokás egy hosszabb nappali pihenést, vagy sziesztát tartani.

Az iskola Spanyolországban

Az iskolarendszer három részre bontható: az 1-6. osztály, ezután következik a 7-10. osztály, majd a  11. és 12. ekkor kezdik a spanyol diákok a speciális fakultációikat kiválasztani. A kötelező tantárgyak 11. évfolyamon: spanyol nyelv és irodalom, angol, filozófia, testnevelés, vallás vagy etika. 12. évfolyamon: spanyol nyelv és irodalom, angol, történelem, vallás vagy etika. Választható tárgyak: a természettudomány (fizika, kémia, földrajz), művészetek (grafika, rajz, művészettörténet, design), technikai ismeretek (műszaki rajz, kémia, elektronika) és társadalomismereti tárgyak (modern történelem, görög, latin, filozófia, statisztika). Egy átlagos iskolai nap 9.30-kor kezdődik, és 2.30-kor ér véget. Egy órás az ebédszünet, 11.30-tól 12.30-ig. Az iskolaév szeptember első felében kezdődik, és június közepéig tart. A tanév három trimeszterre van osztva. Minden trimeszter végén (április végén és május elején) a normál tanításnak vége, ekkor van idejük a diákoknak az egyetemi felvételikre való felkészülésre.

Tábor Madridban

Megérkezésedkor egy nyolcnapos táborban vehetsz részt Madridban mielőtt a fogadó családodhoz utazol. A táborban nem kötelező a részvétel, de mindenképp ajánljuk, mert Madrid csodás város és az ott töltött 8 nap alatt rengeteg elejthetetlen élményben lehet részed, sok nevezetességet láthatsz és új emberekkel ismerkedhetsz meg ebben az ízig-vérig spanyol városban! 

Filmek a spanyol programról: 

Nora zenés fényképalbuma a spanyol tanévéről:

Diákjaink filmjei:

 

, I'm Bali. How can I help you?

Do you have any questions about this program? Please don't hesitate to contact me.

Bali Brigitta

Bali Brigitta
Ügyvezető

Call me
E-mail me

Árak

Az ár tartalmazza
 •  Személyes beszélgetés és interjú egy előre egyeztetett időpontban 
  • Előkészítő irodalom avagy Newslink, az into információs újságja, diák, valamint szülői kézikönyv 
  • Kétnapos kötelező előkészítő hétvége minden résztvevő számára Balatonnál
  • folyamatos tanácsadás
  • 8 napos előkészítő tábor Madridban az augusztusban induló diákok részére
  • Az oda- és a visszaút költségei
  • Elhelyezés egy gondosan kiválasztott vendéglátó családban 
  • Részvétel biztosítása a tanítási órákon egy középiskolában 
  • Eligazítás megérkezés után a célországban 
  • Hasonló útirány vagy célállomás esetén együtt utazás vagy kiscsoportos utazás 
  • into póló 
  • A tanuló folyamatos figyelemmel kísérése Magyarországon ill. a vendéglátó országban 
  • Az into oklevél a program elvégzéséről 
  • Returnee találkozó Magyarországon 
  Ha valamely szolgáltatásunkat nem vette igénybe pl. idő előtti hazautazás miatt, annak költségei nem téríthetőek vissza. 
Az ár nem tartalmazza

• Zsebpénz (kb. havi 200-250 EUR)
• Iskolai egyenruha, könyvek, esetleges iskolabusz költségek, iskolai büfében vásárolt ételek, italok, osztálypénz 
• A célországban fakultatív kirándulások, programok költségei 
• Biztosítás (választható lehetőség; biztosítás költsége félév esetén: 140 000 Ft; biztosítás a teljes tanévre: 220 000 Ft; az Európai Biztosítási kártya kiváltása szükséges)
• A repülőjegy terven kívüli áthelyezése saját kezdeményezésre, illetve egyéb reptéri szolgáltatások díja

Határidők
 • 2019. március 31. jelentkezési határidő a 2019-20-as tanévre
 • 2019. október 1. jelentkezési határidő a 2020. januárban induló féléves programra

Orientációs tábor

Tábor Madridban a középiskolai programra készülő diákjainknak

A Spanyolországba utazó diákok számára egy fantasztikus 8 napos orientációs tábort szervez azinto a spanyol tanév megkezdése előtt. Itt a többi európai országból érkező diákkal együtt fedezheted fel a város nevezetességeit, spanyol nyelvi órákat vehetsz a programod megkezdése előtt és megismerkedhetsz a fővárossal. A városlátogatáson kívül rengeteg programon, csoportfoglalkozáson vehetsz részt és természetesen lesz idő a 'shoppingolásra' is a 8 nap alatt.

PROGRAM (az időjárástól, létszámtól és az épp aktuális helyi eseményektől függően változhat):

1. nap Érkezések Madrid Barajas repterén, szállásfoglalás, bemutatkozás, Manzanares, közös vacsora

2-4. nap Talamanca de Jarama: spanyol nyelvlecke, csoportmunka, esti programok, játékok és még sok interaktív program

5. nap Kirándulás Madrid városában 1 (Plaza de España, Puerta Del Sol, Plaza Mayor, Királyi palota területe, Gran Vía), ebéd, spanyol moziest

6. nap Spanyol nyelvlecke, workshop, előkészítő foglalkozások

7. nap Kirándulás Madrid városában 2 (Museo Reina Sofía, Museo del Prado, Plaza de Cibeles, Parque del Retiro, Plaza de Colón, Santiago Bernabeu Stadium), a nap végén BBQ parti

8. nap Nagy reggeli, pakolás és 'Jó tanácsok' a tanévre, reptéri vagy egyéb állomásra transzferek azok számára, akik továbbutaznak Madridból, GOOD BYE MADRID!

 

 

 

Élménybeszámolók