ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek

Jelentkezési határidők

(A lenti jelentkezési határidők a részletes online jelentkezési

anyagok beadásának határidejét jelzik.)

2019. március 31. USA, Kanada, Hollandia, Németország,

Olaszország, Franciaország, Norvégia,

Svédország, Finnország, aug. / szept. iskolakezdésre

2019. április 30. Anglia, Spanyolország, Írország,

Skócia

2019. szeptember 30. A 2020. január / február második

félévre

Új-Zéland, Ausztrália lsd. az országoknál. Ha valamelyik határidőről lecsúsztál, de mégis szeretnél jelentkezni, akkor érdeklődj irodánkban. Lehet, hogy van még helyünk a számodra. Későn döntők, még van idő!

BIZTOSÍTÁSOK

Betegbiztosítást kötni minden tengerentúli ország esetén kötelező a kinn tartózkodás idejére. Az általunk felkínált biztosítást kifejezetten cserediákok számára dolgozták ki. A biztosítás teljes körű, tehát magába foglalja a betegség, a baleset, a felelősség és a poggyászbiztosítást is.

A biztosítás költségei:

Amerika, Kanada, Új-Zéland, Ausztrália

Teljes tanév: 250 000 Ft

Félév: 160 000 Ft

A többi ország:

Teljes tanév: 220 000 Ft

Félév: 140 000 Ft

Az európai országokba utazók részére a biztosítás nem kötelező (kivéve az Olaszországba, Svájcba és Franciaországba utazóknak), de az Európai Biztosítási kártya kiváltása szükséges.

ZSEBPÉNZ

Minden résztvevőnknek szüksége van zsebpénzre. Ajánljuk, hogy a célországban havonta kb. 300 EUR-nak megfelelő összeg álljon rendelkezésedre a saját személyes kiadásaid fedezésére.

SZERZŐDÉSKÖTÉS

Ha elégedett a jelentkező és a szülő a személyes beszélgetésen hallottakkal és úgy dönt, hogy részt vesz a programunkon, akkor kerül sor a szerződés aláírására. Ekkor lép életbe a kötelező érvényű szerződés az into Magyarország Kft. és a résztvevő, illetve annak törvényes képviselője között. Miután a jelentkező és az into között létrejött a szerződés, ezt követően kell az első részletet, a programár 20%-t előlegként befizetni.

KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

A program költségeit négy részletben kérjük befizetni a kiutazásig, az alábbiak szerint: 20% előleg szerződéskötéskor, majd a maradék három részletet (2. részlet: 20%, 3. részlet: 30%, 4. részlet: 30%) a kiutazásig.

TELJESÍTÉS ÉS ÁRVÁLTOZÁSOK

Az into fenntartja magának az áremelés jogát, amely a valutaingadozások, a szállítási költségek, a biztosítási díjak valamint a repülőtéri illetékek emelkedéséből adódnak akkor, ha a programba való felvételi igazolás maximum 4 hónapos, vagy ha az emelés legkésőbb 3 héttel az utazást megelőzően vált ismertté. Amennyiben a program ára több mint 10%-kal emelkedik, akkor a résztvevő költségmentesen visszaléphet. A jelentkezőnek, illetve szüleinek a közlés kézhezvétele után azonnal érvényesítenie kell szándékát az intoval szemben.

VISSZALÉPÉS

Az elutazás előtt írásban bármikor benyújtható a jelentkező visszalépési szándéka, melynek költségei a következők: Miután a jelentkező és a szülők, illetve a gondviselő aláírta a szerződést és azt visszajuttatta az into Magyarország Kft.-nek: a programár 20 %-a. Miután a tanulót elhelyeztük a vendéglátó családnál ill. bentlakásos iskolában: a programár 30 %-a.

VISELKEDÉS A VENDÉGLÁTÓ ORSZÁGBAN

Résztvevőink kötelesek a vendéglátó ország törvényeinek alávetni magukat, az into Magyarország Kft. és partnerszervezeteinek szabályait, előírásait és feltételeit betartani, és az adott országban uralkodó szokásokhoz alkalmazkodni. Minden diáknak be kell tartania az iskolai házirendet és a vendéglátó család otthoni szabályait. Amennyiben egy résztvevő megsérti ezeket a törvényeket, szabályokat vagy előírásokat, legsúlyosabb esetben akár a programból is kizárható.

MIT TARTALMAZ AZ ÁR?

• Személyes beszélgetés és interjú egy előre egyeztetett időpontban

• Előkészítő irodalom avagy Newslink, az into információs újságja, diák, valamint szülői kézi könyv

• Kétnapos kötelező előkészítő hétvége minden augusztus / szeptemberben induló résztvevő számára Magyarországon

• Külföldi orientációs táborok minden augusztus/szeptemberben induló diák számára (A táborok a londoni és dublini táborok kivételével opcionálisak. Ha egy diákunk nem szeretne részt venni rajtuk, akkor azt jelezze!)

• Az oda- és a visszaút költségei repülővel

• Elhelyezés egy gondosan kiválasztott vendéglátó családban

• Részvétel biztosítása a tanítási órákon egy középiskolában

• Eligazítás megérkezés után a célországban

• Hasonló útirány vagy célállomás esetén együttutazás vagy kiscsoportos utazás

• into póló

• A tanuló folyamatos figyelemmel kísérése Ma gyarországon ill. a vendéglátó országban

• Az into oklevél a program elvégzéséről

• Returnee találkozó Magyarországon

Ha valamely szolgáltatásunkat nem vetted igénybe

pl. idő előtti hazautazás miatt, annak költségei nem téríthetőek vissza.

MIT NEM TARTALMAZ AZ ÁR?

• Zsebpénz

• Vízum és hozzátartozó költségek

• Iskolai egyenruha, könyvek, busz költségek, iskolai büfében vásárolt ételek, italok, osztálypénz

• A célországban fakultatív kirándulások, pro gramok költségei

• Biztosítás (A biztosítás megkötése Amerikába, Kanadába, Franciaországba, Olaszországba és Svájcba indulóknak kötelező)

• A repülőjegy terven kívüli áthelyezése saját kezdeményezésre, ill. egyéb reptéri szolgáltatá sok díja

• Utazás költségei, amennyiben kérés esetén egyénileg történik a megszervezése