Új-Zéland:A legtávolabbi úti cél

Nyugodt légkör, aranyhomokos tengerpartok,

Az ország

Ausztrália kis szomszédja hosszú ideig csak a potenciális kivándorlók és modern kalandorok célpontjaként volt ismert. Időközben már elterjedt Új-Zéland szépségének a híre és a szigetek egyre inkább az európai érdeklődés látómezejébe kerültek, olyannyira, hogy A Gyűrűk Ura című népszerű Oscar díjas filmet is Új-Zéland szigetén forgatták le. Az országnak egy nagy északi és egy déli részre van, valamint több kisebb lakott és lakatlan szigetre tagozódik. A belső országrész hegyvidékes és a részben hófödte hegycsúcsokat a part felé közeledve kilométer hosszú homokos fövenyek váltják fel.

Az emberek

lakosság nagyobb része az Északi sziget nagyvárosaiban, Auckland-ben és Wellingtonban él. A többség európai ősökkel büszkélkedhet, akik főleg Nagy-Britanniából jöttek és 150 évvel ezelőtt telepedtek le a szigeten. Új-Zéland őslakói a maorik. Ők alkotják az össznépesség 10%-át. A hivatalos nyelv az angol és a maori. Az új-zélandiak kedélyesek és kiegyensúlyozottak, magukat ‚kiwi’nek nevezik. A kiwi egyébként egy tyúkméretű, szárny nélküli madár, amely az őserdőkben, földbe vájt lyukakban él. Ezt a madarat választották a szigetlakók jelképüknek.

A vendéglátó család

Az új-zélandi fogadócsaládok különösen fontosnak tartják, hogy a cserediákoknak a legtöbbet tudják az országukból megmutatni. Legtöbbjük mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül, barátságból és kulturális kíváncsiságból fogad diákot. Az új-zélandi emberek közvetlenek, nyitottak és szeretnék az ott töltött időt a lehető legélménygazdagabbá tenni a cserediákok számára.

Az iskola Új-Zélandon

Az új-zélandi iskolaév februárban kezdődik és november végéig tart. A tanév, hasonlóan az amerikai, ausztrál és kanadai rendszerhez 4 egységből áll. A diákok itt is 5-6 tantárgyat tanulnak szemeszterenként, amelyekből néhány kötelezően előírt a többi szabadon választható. A gyerekek rendszerint viselnek iskolai egyenruhát és általános, hogy a tanítás után különféle sportágakban próbálják ki magukat. Nagyon kedvelt sport a rögbi, a krikett és a vitorlázás. Az iskolai férőhelyek száma korlátozott, de mindenképp érdemes nálunk érdeklődni, mert remek magán és állami iskolai lehetőségeket tudunk ajánlani a részetekre.

Magániskolák

A public school-ok mellett új-zélandi magániskolákat is szeretnénk a figyelmedbe ajánlani. Ezekben az iskolákban magas színvonalú oktatás zajlik, illetve gazdag sport és kulturális művelődésre szolgáló lehetőségeket kínálnak a hallgatóiknak. A diákok ebben az esetben is fogadócsaládoknál laknak. A fogadó családoktól függetlenül az iskola tud még széleskörű iskolán kívüli programválasztékot ajánlani a diákok számára. A magániskolákról bővebben az irodánkon keresztül kaphatsz tájékoztatást.

CLASSIC PLUS PROGRAM A Classic Plus program keretein belül te döntheted el, melyik iskolai körzetbe, vagy iskolába kerülsz annak függvényében, hogy milyen sportokkal, művészeti ágakkal szeretnél foglalkozni a programod ideje alatt. Az elhelyezés ebben az esetben is fogadócsaládoknál történik. Elhelyezés a következő régiókban: North Island, North Auckland Region, Auckland Region és sok egyéb más helyen! Iskolák közül a City College, vagy a Cullinane College Whanganuiban Foxtonban a Manawatu College, vagy a Gore-i High Schoolban. Ez a program biztosítja, hogy a diákok az általuk választott iskolába kerülnek be.

 

, Brigitta vagyok. Miben segíthetek?

Kérdésed van a programról? Kérlek ne habozz kapcsolatba lépni velem.

Bali Brigitta

Bali Brigitta
Ügyvezető

Hívj
+36 30 758 4047

Küldj e-mailt
brigitta@intohungary.com

Árak

Az ár tartalmazza

Személyes beszélgetés és interjú egy előre egyeztetett időpontban 
• Előkészítő irodalom avagy Newslink, az into információs újságja, diák, valamint szülői kézikönyv 
• Kétnapos kötelező előkészítő hétvége minden résztvevő számára a Balatonnál
• A vízumhoz szükséges dokumentumok beszerzése, tanácsadás
• 5 napos előkészítő tábor Aucklandben
• Az oda- és a visszaút költségei
• Elhelyezés egy gondosan kiválasztott vendéglátó családban 
• Részvétel biztosítása a tanítási órákon egy középiskolában 
• Eligazítás megérkezés után a célországban 
• Hasonló útirány vagy célállomás esetén együtt utazás vagy kiscsoportos utazás 
• into póló 
• A tanuló folyamatos figyelemmel kísérése Magyarországon ill. a vendéglátó országban 
• Az into oklevél a program elvégzéséről 
• Returnee találkozó Magyarországon 
Ha valamely szolgáltatásunkat nem vette igénybe pl. idő előtti hazautazás miatt, annak költségei nem téríthetőek vissza.

Az ár nem tartalmazza
 • Zsebpénz (kb. havi 200-300 új-zélandi dollár)
  • Vízum és hozzátartozó költségek 
  • Iskolai egyenruha, könyvek, esetleges iskolabusz költségek, iskolai büfében vásárolt ételek, italok, osztálypénz 
  • A célországban fakultatív kirándulások, programok költségei 
  • Biztosítás (250 000 Ft tanév esetén, féléves program esetén: 160 000 Ft) 
  • A repülőjegy terven kívüli áthelyezése saját kezdeményezésre, illetve egyéb reptéri szolgáltatások díja 
Határidők
 • 2021. december 30. 2022. júliusban induló tanévre
 • 2022. június 30. 2023. januárban induló tanévre

Orientációs tábor

Az ország könnyebb megismerését és a beilleszkedést segíti a tábor, melynek helyszíne Új-Zéland legnagyobb városa Auckland. Itt megszerezheted az első benyomásokat a vendéglátó országodról, annak kultúrájáról és az itt élő emberekről. A szálláshely a város centrumában helyezkedik el, ami a kiindulópontja is egyben az 5 napig tartó tábor változatos helyszíneinek. Természetesen lesz lehetőséged alaposan körülnézni és 'shoppingolás' a városban!

Különféle dolgokkal mutatkozik majd be neked Auckland és ezzel Új-Zéland, mint a Sky Tower, az Auckland múzeum, megnézhetsz egy Maori show-t és ellátogathatsz egy farmra. Így, biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz unatkozni!

A tábor ideje alatt tanácsokkal is ellátnak majd tapasztalt táborvezetőink a programoddal kapcsolatban, akik valamikor hozzád hasonlóan középiskolás cserediákként vettek részt a táborban. A táborvezetőket mindig felkeresheted a tábor idején a kérdéseiddel.

Nincs jobb alkalom, hogy ideális körülmények között kezdhesd meg az új-zélandi programodat!

A részvétel opcionális és a júliusban induló programok esetén lehet rá jelentkezni.

Nézd meg a tábor alatt készült FOTÓKAT is!

PROGRAM (a program változhat az időjárástól, létszámtól és az épp aktuális helyi eseményektől függően):

1. nap: "Welcome to New Zealand ', szállásfoglalás, vacsora, séta a kikötőhöz

2. nap: Orientáció a nap kezdetén, városnézés, SkyCity, Mount Eden és a Bastion Point kilátó, Sky Tower, vacsora

3. nap: Orientáció, kirándulás egy farmra, szabadprogram és beszélgetés a táborvezetőkkel

4. nap: Orientáció, látogatás az Auckland múzeumba, Maori előadás, shopping egy plázában, vacsora

5. nap: szabadprogram, reptéri transzferek, "Goodbye Auckland ', utazás a fogadó szülőkhöz
 

 

Élménybeszámolók