Bentlakásos állami és magániskolák

A program keretében magas színvonalú bentlakásos állami és magániskolákat ajánlunk a diákjainknak Amerikában, Kanadában és Európa szerte.

Iskolatípusok:

Művészetek     Sportok     Tudományok   

Amit kínálunk: 

 • A Tanuló egyéni igényeinek legjobban megfelelő magániskola kiválasztása után segítünk bejutni az általa választott iskolába. 
 • Segítünk a jelentkezési procedúrában, adminisztrációban.
 • Segítünk az anyagi támogatás iránti kérelem benyújtásában (financial aid), aminek köszönhetően az iskola akár a tandíj felét is elengedi.

Különböző sportokra, művészeti ágakra specializálódó, vagy kifejezetten magas szintű elméleti oktatást folytató iskolák közül lehet nálunk választani az Egyesült Államok, Kanada és néhány európai országok területén.

Megtaláljuk a Tanuló egyéni igényeinek, érdeklődési körének vagy jövőbeli céljainak legjobban megfelelő iskolát. Garantáljuk iskoláink magas színvonalát mindenféle területen, mint például a kosárlabda, balett, vagy a természettudományok területén.

Kinek ajánljuk ezt a programot? 

Azoknak, akik hiszik, hogy az oktatás a legnagyobb ajándék ugyanakkor a legjobb befektetés gyermekük jövője érdekében. 

Mit ajánlunk? 

 • legmagasabb színvonalú általános iskolai és középiskolai képzést nemzetköti szinten bentlakásos iskolákban 7. osztálytól az egyetemi előkészítő szintig
 • a program keretében Tanulóink F1 vízumot kapnak, ami az amerikai diákokkal egyenrangú jogokat biztosít. Az F1 vízum lehetővé teszi, hogy igény esetén akár az érettségiig is hosszabbítható a képzés ideje.
 • ugyan a bentlakásos magániskoláink árfekvése magasabb, de a tanárok ezekben az iskolákban magasan képzettek és jól fizetettek. A tanárok maguk is a kampuszon laknak, ami lehetővé teszi a nap 24 órájában történő elérhetőséget és segítséget. 
 • alacsony csoportlétszám (10-15 fő) lehetővé teszi az egyénre szabott képzést. A tanulóknak itt a tantárgyak, iskola utáni tevékenységek és sportok széles skálájából választhatnak. 
 • Hagyományokkal rendelkező, oktatási intézmények által alapított több száz éves iskoláknak jól bevált gyakorlata van arra, hogyan készítsék fel a tanulóikat a legjobb egyetemekre, illetve hogyan segítsenek nekik abban, hogy ne érezzék magukat egyedül távol otthonuktól. 
 • ha szeretnél valamelyik amerikai, vagy akár más európai egyetemen tanulni, de akkor is ha nem tervezel külföldi egyetemen történő továbbtanulást, jó ha van lehetőséged! A nagyobb amerikai/nemzetközi egyetemeken ismerik ezeknek a bentalkásos magániskoláknak a képzését és tudják, hogy kellően felkészültek az egyetemre történő bejutáshoz. Még akkor is jól jöhet, ha most nem tervezel külföldi egyetemi programot, bármikor dönthetsz másképp. 
 • magániskolák non-profit alapon működő intézmények, melyek a tandíjból és a támogatókból tartják fenn magukat. Mivel nem kell profitot termelniük, ezért a befektetett pénz mind az iskolába kerül vissza. Magasan képzett és jól fizetett tanárokra, tanácsadókra, edzőkre, sportolási lehetőségekre, felszerelésekre fordítják ezt az összeget. 
 • átalában egy-két fős kollégiumi szoba, vagy fogadó családnál történő elhelyezés közül is lehet választani. 

Mi a különbség a bentlakásos magániskola (boarding school) és az állami iskola között?

 • A klasszikus programunk keretében előfordulhat, hogy csak a kiutazás előtt nem sokkal tudod meg, melyik iskolába illetve melyik fogadó családhoz kerülsz. A magániskolák esetében lehetőséged van előre választani melyik iskolába szeretnél járni. 
 • Saját igényeidnek és érdeklődési körödnek legjobban megfelelő iskolát választhatsz. Érdekel a kosárlabda? Megtaláljuk neked azt az iskolát, ahol magas szintű kosárlabda program van. 
 • A klasszikus állami iskolai program keretében a tanulók J1-es vízumot kapnak, ami csak egy alkalommal kapható és az adott időszakra szól. Magániskolai programban F1 vízummal a tanulók igény esetén hosszabbíthatják a programot akár több évvel. 
 • Magániskolákban a tanárok magas fizetést kapnak, a kampuszokon laknak családjukkal, a tanítás az életük része. Ez a fajta elkötelezettség hozzájárul a nagyon magas szintű képzéshez. A tanárok ugyanakkor a nap 24 órájában a tanulók rendelkezésésre állnak. 
 • Az állami iskolákban előfordulhat, hogy egyes órákon sokkal több diák vesz részt, míg a magániskolai képzésen a csoportlétszám maximum 15 fő. Ez a kis létszám teszi lehetővé, hogy a tanárok egyénre szabottan foglalkozzanak a tanulókkal. 
 • Azáltal, hogy a tanulók általában kollégiumban és nem fogadó családnál laknak, hamarabb önállósodnak, mert nincs ott a család aki figyelmezteti a házi feladatra, gondoskodik olyan dolgokról amikről a kollégiumban neki saját magának kell. Ezáltal hamarabb lesznek önállók és hamarabb tanulnak meg felelősséget vállalni a saját dolgaikért. 
 • A tanulóknak lehetőségük van részt venni a legjobb sport csapatokban, sport versenyeken, vagy tanulmányi versenyeken. 
 • Az amerikai/kanadai egyetemekre történő bejutást segíti minden egyes bentlakásos magániskolában töltött iskolaév.