Tudnivalók a jelentkezésről

Ezen az oldalon megtudod, hogyan kell nálunk jelentkezni, mi történik veled a kiutazás előtt és azt is, hogy ki fogja a fogadó országban a gondodat viselni...

A jelentkezés feltételei:

A programba 15 és 18,5 év közötti diákokat várunk.

Alapfokú vagy jobb angol nyelvtudással kell rendelkezniük. 
A jelentkezőknek legalább közepes átlageredmény kell felmutatniuk az iskolában. 
Olyan jelentkezőket várunk, akik nyitottak más országok kultúrája iránt és rugalmasan tudnak egy ilyen sajátos tapasztalathoz alkalmazkodni, mint a diákcsereprogram!

A jelentkezés módja:

Tölts ki és küldj el egy elő-jelentkezési lapot online vagy a katalógus 23. oldalának postai beküldésével. Ezek után hamarosan megkeresünk, hogy időpontot egyeztessünk Veled és a Szüleiddel. A találkozáskor személyesen megbeszéljük a program menetét és ekkor még eldöntheted, hogy belevágsz-e ebbe a kalandba vagy sem.

Árak és költségek

Az egyes országokhoz tartozó programköltségeket a célországokra kattintva az ország neve alatt Árak és szolgáltatások menüben találjátok.

A részletes jelentkezési anyag beadásának határideje a 2019-20-as tanévre:

2019. március 31. Amerika, Kanada, Argentína, Dél-Afrika, Hollandia, Ausztria, Franciaország, Svédország, Finnország, Norvégia aug./szept.-i iskolakezdésre

2019. április 30. Spanyolország, Brazília,Anglia, Írország, Skócia, szeptemberi iskolakezdésre

2019. október 1. A 2020. januárban vagy februárban induló második félévi programok esetén

Ha szeretnél jelentkezni, de úgy érzed, hogy már lecsúsztál a jelentkezésről, akkor is nyugodtan keress meg bennünket, mert esélyed van rá, hogy lesz még helyünk a számodra!

Fogadó családod keresése

Miután eldöntötted szüleiddel együtt, hogy részt veszel a programunkban, elkezdheted a részletes online jelentkezési anyag kitöltését. A szerződés aláírását követően az online jelentkezési anyagot (fényképekkel, általad a fogadó családhoz írt levéllel, iskolai eredményekkel, orvosi igazolással stb.) továbbítjuk a külföldi országba, ahol ez alapján megkezdik a jövendőbeli fogadó családod és -iskolád keresését. Minden esetben a fogadó család választja ki, hogy kit szeretne vendégül látni otthonában. Miután megérkeznek a család adatai, felvehetitek a kapcsolatot és kezdődhet az ismerkedés.

Előkészítő hétvége a Balatonon

Kétnapos felkészítő tréninget tartunk a kiutazó magyar diákok számára a Balatonnál. Célunk, hogy diákjaink minél könnyebben vegyék az akadályokat a külföldi tanév során, könnyen és problémamentesen tudjanak beilleszkedni és feltalálják magukat az idegen környezetben.

Vízum

Amennyiben az általad választott tengerentúli országban vízumra van szükség, partnerszervezetünk időben elküldi irodánknak a vízumigénylésedhez szükséges igazolást. Ezeket a dokumentumokat mi, a többi szükséges formanyomtatvánnyal együtt továbbítjuk Neked. A vízumügyintézés további részében Neked és szüleidnek kell személyesen közreműködni. Ettől sem kell tartani, mert a diákjaink mindig problémamentesen jutnak hozzá a kiutazáshoz szükséges vízumokhoz.

Repülés és megérkezés

Repülőjegyedet Te is foglalhatod a kiutazáshoz az oda- és a visszaútra. Azokba az országokba, ahol a megérkezéskor orientációs táborral kezditek a kinttartózkodást, a legtöbb esetben csoportosan utaztok. A londoni orientáció kivételével minden más ország esetén Te döntheted el, hogy szeretnél-e részt venni az ott szervezett több napos előkészítőn vagy sem. Ha szeretnél a csapat tagja lenni az orientáción, akkor a repülőtéren a táborszervezők várnak majd és a továbbindulásnál is segítenek Neked. Ha egyenesen a fogadó családodhoz utazol, akkor a reptéren Ők várnak majd.

Orientációs táborok

Kiutazásodkor a legtöbb országban egy pár napos táborban vehetsz részt a többi európai into-s diákkal. Rendszerint a főváros ad helyet a táboroknak, ahol az orientációs foglalkozásokon kívül természetesen lehetőséged lesz a várost is megismerni. Olaszországban, Brazíliában, Argentínában és Spanyolországban nyelvi előkészítővel egybekötött táborral várunk. A londoni tábor kivételével minden tábor csak egy lehetőséget jelent a számodra, nem kötelező a bennük történő részvétel.

Ki fogja kinn gondomat viselni?

A vendéglátó családodon kívül melletted lesz a területi képviselőd, akihez bármikor fordulhatsz kérdésekkel. A koordinátor havonta felveszi Veled és a fogadó családoddal a kapcsolatot , illetve beszél az iskolai kapcsolattartóddal. Az iskolai kapcsolattartód fog segíteni abban, hogy problémamentesen iratkozhass be az iskoládba, illetve támogat majd a szükséges tantárgyak felvételében. Őt iskolai ügyekben tudod megkeresni. Ezen felül bármikor fordulhatsz partnerszervezetünk helyi irodáihoz is. Arról se feledkezz meg, hogy a magyarországi irodánk szintén mögötted áll, ha kérdéseid lennének hozzánk a kinti tartózkodásod folyamán.